Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Back 4 Blood


Back 4 Blood är ett kommande co-op first person shooter överlevnadsspel där några av personerna bakom Left 4 Dead är inblandade i spelutvecklingen. 
Det rör sig om ett konsol och PC spel utvecklat av Turtle Rock Studios, spelutvecklaren bakom det framgångsrika zombie spelet Left 4 Dead och dess uppföljare.
Man börjar sin episka överlevnadskamp i ett enkelt basläger som lyckligtvis är utrustat med en skjutbana. I denna bas har man tillgång till alla de typer av vapen som finns i spelet. Back 4 Blood låter dig välja mellan åtta olika spelkaraktärer. I baslägret har man också tillfälle att testet de olika vapnen och dess kombinationer på skjutbanan.
Spelet släpper därefter spelaren och spelarens tre övriga lagkamrater i en apokalyptisk stad för att utföra uppdrag och samtidigt överleva anfallande zombies attacker.
Back 4 Blood har samma grundläggande koncept som Left 4 Dead och ger spelaren i uppgift att kämpa sig igenom horder av zombies för att förflytta sig till ett säkert rum till ett annat. Under tiden som man förflyttar sig letar man efter kistor, bättre vapen som ligger på en högre nivå och därmed skadar zombies mer samtidigt som man fokuserar på att skjuta så många zombies som möjligt.
Vågorna av anfallande zombies även de största horderna som leder till extremt intensiva eldstrider emellanåt käns alltid helt hanterbara.
Jag har personligen aldrig spelat Left 4 Dead men jag har spelat ett helt annat konsol spel som på många sätt påminner om det här spelet och det är World War Z. Ett spel som verkligen imponerade på mig när jag spelade det och som jag fortfarande tycker är ett av de bästa spel jag någonsin har spelat.

I inställningarna finns tre olika svårighetsgrader. Spelläget Survivor är till för de mindre skickliga spelarna och nybörjarna. Spelläget Veteran är en hel del svårare och här  krävs grundläggande kunskap om mekaniken och hur man faktiskt spelar. Nightmare är det allra svåraste läget vilket är svårt även för mycket samordnade och tålmodiga team som kommunicerar och planerar varje steg de tar.
Att förstå hur man ska spela Back 4 Blood är lätt att förstå ifall man har tidigare erfarenhet av first person shooters. I grund och botten riktar du bara ditt skjutvapen änden eller ditt  närstridsvapen mot fienden. 
Spelets fantastiska skjutmekanik ökar spelets omspelbarhet eftersom varje skjutvapn har en distinkt vikt och en tillfredsställande känsla och ljud som medför att skjutandet av attackerande horder av zombie blir väldigt underhållande.
Back 4 Blood innehåller en hel uppsättning kort, statistik och delar till varje skjutvapen. Allt för att förbättra hantering, rörlighet, noggrannhet, räckvidd och eldkraft. Kortsystemet är det första som verkligen sticker ut och gör Back 4 Blood lite mer unikt. När man väljer en karaktär får man också möjlighet att välja kort med aggressiva, defensiva och stödjande krafter. En del spelare kommer naturligtvis att välja detta/dessa kort mer av en slump utan att riktigt göra strategiska val. Medans andra mer strategiska spelare funderar och ställer in saker och ting för att få ut bästa möjliga upplägg med sin spelkaraktär. Kortsystemet kan onekligen kännas överväldigande för många och om man verkligen vill få ut det allra bästa ur det krävs en hel del förberedelser och test innan man får ihop ett ultimat upplägg.
Back 4 Blood handlar mycket om underhållande, spännande snabb action.
I det här spelet springer man oftast runt i banan istället för att bara gå, och i det ögonblick du tar upp en pistol kommer du att upptäcka att du kan skjuta ner motståndarna precis som hos alla andra moderna video spel av den här typen. Jag personligen tycker att det här spelet ser mycket lovande ut så jag är verkligen intresserad av att skaffa mig ett eget exemplar när det väl lanseras. Back 4 Blood har fått zombie fans förväntansfulla att återigen kunna ta sig an oändliga horder av odöda tillsammans med sina kompisar. Back 4 Blood släpps till försäljning den 12 Oktober 2021 men är när detta blogginlägg skrivs möjlig att förboka.
Som ett sätt att träna lite grann innan man får möjlighet att spela Back 4 Blood eller som ett komplement kan man beställa World War Z som man nu kan köpa för strax under 200 kronor. Det är ett annat video spel jag varmt kan rekommendera om du gillar den här sortens spel. Vi ses online! 

Post a Comment for "Back 4 Blood"