Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Project M


Sedan Riot Games lanserade sin online multiplayer First Person Shooter Valorant förra året har spelet blivit enormt populärt  bland PC spelare. 
En mobilversion av Valorant har länge ryktats vara på gång och Riot Games har nu bekräftat att en mobilversion är under utveckling. Samtidigt verkar det som att NetEase, en av världens största mobilspel utvecklare försöker att hinna före med sin version av Valorant vilken går under projektnamnet Project M. 
Detta mobilspel beta testas just i vissa delar av världen.
Det talas och skrivs väldigt mycket om Project M på internet men inte på grund av intresse av själva spelet utan mer på grund av dess otroliga likheter med Valorant.
Spelet är otroligt likt Valorant. Allt från miljöernas och spelkaraktärernas grafik, banornas upplägg och själva spelmekaniken är nästan  identiska med det populära taktiska First Person Shooter spelet.  Det är förmodligen ungefär så här mobil versionen av Valorant kommer att se ut när det väl lanseras tidigast senare i år men mer troligt någon gång nästa år. Att Project M sannolikt kommer att hinna före Valorant ut på marknaden verkar onekligen sannolikt vilket åtminstone i teorin ger NetEase variant en fördel. Man hoppas från deras håll uppenbarligen nå en större publik genom att släppa sitt spel långt före Riot Games. 

Project M ser ut att vara en blandning av spelen VALORANT och Call of Duty. Bilderna och trailern för spelet medför att spelet ser lovande ut och om Riot Games inte snart släpper sitt officiella Valorant mobilspel kan fans av den populära titeln se Project M som ett utmärkt alternativ. Om man kan acceptera att det är en ren klon av ett ännu inte lanserat spel vill säga.
I spelet spelar man i matcher med fem mot fem spelare och det rör sig som sagt om en taktisk First Person Shooter. 
Det kommer med olika spellägen men huvudfokus ligger på spelläget Search and Destroy. Grundkonceptet i det läget är enkelt att få grepp om.
Två lag med fem spelare vardera tävlar mot varandra och ett lag är anfallare och det andra är försvarare.
Det attackerande laget försöker plantera en bomb på en av bombplatserna på en av spelets fyra banor. Det försvarande laget måste stoppa dem, antingen genom att döda alla på motsatt sida, eller genom att defusera bomben när den har planterats. Varje spelare har bara ett liv per omgång. Spelkaraktärerna är många och samtliga har vapen och en unik uppsättning förmågor vilket gör spelet mer komplext och det strategiska tänkandet blir viktigt i den här typen av spel. Det är inte ett spel man spelar en kort stund när man har lite tid över  eftersom det kräver spelarens fulla koncentration för att undvika misstag. Seger avgörs helt av spelarnas förmåga att strategiskt balansera flera faktorer som lokalkännedom, val av rätt vapen, skicklighet i strid och ofta även en förmåga att samarbeta.
Vapnen kan anpassas, och det finns både futuristiska framtidsvapen och klassiska vapen som AK-47. Projekt M kommer att släppas till smartphones, även om inget datum har fastställts än. Projekt M kommer att släppas både för Android- och iOS användare. Men inga detaljer angående lanseringsdatum för spelet har avslöjats av NetEase. Men eftersom vi vet att spelet har släppts som beta test får man utgå från att spelet nästan är färdigutvecklat och därmed kan man dra slutsatsen att det är ganska troligt att det lanseras i slutet av 2021. 
De spel som blir större succéer fortsätter att utvecklas under många års tid. Man förfinar och optimerar spelen, lägger till nya funktioner och nytt innehåll så att aktiva spelare fortsätter att spela. Det samma gäller naturligtvis inte för spel som inte lyckas nå ut och som har få aktiva återkommande spelare. Framtiden får utvisa vad som kommer att ske med Project M. Det finns en risk att det i bästa fall endast blir en kortvarig succé som varar så länge det riktiga Valorant inte har lanserats. Jag kan tänka mig att folk kommer att spela det här mobilspelet som en slags uppvärmning inför mobilversionen av Valorant kommer ut och att intresset därefter dör ut relativt snabbt. Men det är även lika möjligt att den här klonen aldrig riktigt lyfter på grund av att de flesta människor inte vill spela en kopia. För att Project M ens ska ha en chans bör det hålla en väldigt hög kvalitet som ligger på ungefär samma nivå som det äkta Valorant men ifall man ska utgå från trailern är detta ett fantastiskt mobilspel. 

Post a Comment for "Project M"