Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Badlanders

Badlanders är ett i väst nästan helt okänt  actionfyllt looter shooter spel där man spelar upp till 25 personer. Plundra, döda och stjäl för att överleva i spelet och nå toppen. Man kan antingen spela solo eller spela i team med 3 spelare. 
Detta mobilspel lanserades 2020 så det är relativt nytt och det är utvecklat av spelutvecklaren Netease Games. 
Spelet verkar ta mycket inspiration från det populära PC/konsol spelet Escape from Tarkow och det är enligt min uppfattning inte något negativt eftersom det är ett bra spel som inte råkar finnas till mobiler. Andra personer kan tycka att det är en negativ aspekt som medför att de inte ens vill testa spelet i fråga eller ifall de testar har de redan från början en negativ åsikt av spelet. Jag håller absolut inte med så länge " kopian" håller en hög kvalitet. 
Badlanders har en twist på den populära shooter genren, där fokus ligger mer på plundring än överlevnad vilket gör det mer unikt och därmed mer intressant.
Spelaren strider mot upp till 25  andra spelares spelkaraktärer och allt fungerar så långt precis på samma sätt som de populära battle royale spelen. Det finns alltså med andra ord även ett inslag av battle royale men bara när det gäller vissa delar. 
Man letar efter vapen och annan militär utrustning och slåss mot fiender. Det finns några nya, unika inslag i det här mobilspelet som gör att det blir mer roligt att spela och det är den största fördelen med Badlanders.
Det finns något som kallas för Escape Points vilka med några minuters mellanrum öppnas upp runt om på banan. Med hjälp av dessa punkter kan spelarna ta sig till säkerten. Om man lyckas fly kan man ta med sig allt byte. Spelaren kan använda bytet för sig själv eller så kan de byta ut det mot kontanter på den virtuella marknaden. Allt du hittar i spelet är värt något, vilket ger spelet ett helt nytt perspektiv. Istället för att leta efter vapen som är användbara, letar man också efter vapen som kan var värda något för andra spelare, så att man kan sälja vidare vapnen för spelets valuta.
Om man blir dödad och då förlorar man istället allt byte man har samlat på sig och nästa match är man i början helt obeväpnad utan möjlighet att försvara sig.

Om du har spelat  battle royale tidigare kan du enkelt förstå spelets mekanik. Spring,  hoppa och skjut dig fram för att döda fiender och nå segern. Man plockar upp olika vapen och annan militär utrustning i byggnader, plundrar en fiendekista efter att ha dödat dem precis som i PUBG och andra spel inom battle royale genren. 
Det finns olika stridslägen som spelarna kan variera mellan och några uppdrag som man kan välja att göra. Se till utföra uppdrag för att på så sätt få fantastiska belöningar.
I Badlanders kan man som spelare anpassa sitt skjutvapen som man vill. Man kan ändra en del av dess egenskaper genom att ha tillgång till olika delar som uppgraderar dem för att göra skjutvapnen bättre och starkare. Man kan till exempel montera på ett sikte eller byta till ett större magasin och så vidare.
Detta är en mycket rolig och unik funktion som ger dig känslan av att hantera och montera ett riktig skjutvapen.
Det finns två sätt på vilka du kan vinna det här spelet. Det vanliga sättet det vill säga att döda alla spelare och den andra är att nå en Escape Point och komma ut ur spelet levande med allt byte. 
Så fort matchen startar finns det ett visst antal Escape Points som kan ses efter att man har landat på banan. Välj därför ut rent taktiskt vilken Escape Point som skulle vara bäst för dig. Under tiden kan du plundra byggnader i närheten och förbereda dig för striden. När du är redo bege dig mot önskad Escape Point och vänta på att den ska låsas upp.
Grafiken är hyfsat fin men saknar den detaljrikedom och övergripande höga kvalitet som konkurrenter som PUBG, Call Of Duty MobileGarena Free Fire och Cyber Hunter har. Detta drar ner det annars positiva intrycket av Badlanders. 
Jag har när det här inlägget publicerades nyligen laddat ner Badlanders till min smartphone så jag är fortfarande en nybörjare och med tiden kommer jag att lära mig mer hur själva spelmekaniken fungerar. Spelets upplägg är som tidigare nämnts unik så det här spelet kräver en viss upplärnings kurva innan man behärskar det perfekt. På grund av de funktioner som skiljer sig från standard battle royale spel krävs mer än att bara ladda ner spelet till sin mobiltelefon och bara köra igång med ett meja ner motståndarna och det är både en positiv och negativt aspekt med detta mobilspel. 
När jag kollar runt efter nya mobilspel att prova på för att finna mina personliga favoriter slås man av att det existerar otroligt många bra mobilspel vilka tyvärr har ganska få aktiva spelare. Badlanders är ett av dessa spel och det är otroligt synd att majoriteten av alla spelare endast känner till de mest populära spelen som PUBGFortnite och Call Of Duty Mobile. Badlanders är ett mobilspel med mycket potential men den har just nu två olika nackdelar. En nackdel är att spelet inte alltid flyter på så bra som det borde. Vid vissa tillfällen laggar det till en aning och ytterligare en nackdel är att det finns för få spelare. Vilket leder till färre motståndare. Den sistnämnda nackdelen kan vi enkelt lösa genom att se till att fler börjar att spela detta mobilspel. Ladda ner det så ses vi där ute.

Post a Comment for "Badlanders"