Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mobilspel att se fram emot 2021.

Mobilspel har verkligen sett stora framgångar under de senaste åren, med massor av fantastiska nya spel som släppts varje månad. 
Ända sedan PUBG lanserades som mobilspel (det fanns/finns även en PC version) och blev en gigantisk succé har mobilspels marknaden ändrats och satt in en högre växel. Battle Royale spel överlag ökade i popularitet och trots att det existerade battle royale spel också före PUBG var de inte alls lika populära som de är nu. Populariteten gick inte obemärkt förbi så andra spelutvecklare lanserade sina egna versioner inom genren. Nu ser 2021 ut att bli året då Battle Royale spel verkligen kommer att konkurrera om oss spelare för att se vem som är den bästa i genren.
Battle royale spel är här för att stanna och etablerade blockbusters som Fortnite och PUBG har fått sällskap av Rules Of Survival,  Garena Free Fire, BadlandersCyber Hunter och dussintals mer eller mindre kända battle royale spel under de senaste åren. Samtidigt som det redan finns en mängd mobilspel inom denna kategori är fler liknande spel under utveckling. Inte bara den typen av spel har blivit populära de senaste åren även shooter spel som till exempel Call Of Duty Mobile nått stora framgångar och många spel inom båda dessa genres kommer inom ett eller två år. Bland de mest intressanta kan nämnas Apex Legends Mobile, PUBG: New StateValorant MobileBattlefield MobileFinal Fantasy: The First SoldierCall Of Duty Warzone Mobile, Garena: UndawnUndawnDivision Mobile och det helt okända battle royale spelet Super People som åtminstone jag tycker ser väldigt lovande ut. 

Battle Royale formeln är lätt att förstå. Ett stort antal spelare hoppar fallskärm eller något liknande ner från ett flygplan för att landa på en stor ö. Väl nere på marken gäller det att så fort som möjligt plocka upp vapen och militär utrustning vilka är utspridda över hela banan. 
Sedan går det hela ut på att kämpa för att vara den sista spelaren som står levande kvar. Den säkra zonen på kartan blir vanligtvis mindre under matchen, vilket tvingar de återstående spelarna till strid med varandra. I takt med att genren har vuxit har många spel sina egna förutsättningar som speciella förmågor, magiska krafter och förmågan att återuppliva fallna lagkamrater.
Om du en mobilspelare och gillar att spela battle royale och shooter spel på din mobiltelefon har du har tur eftersom 2021 kommer att bli ett stort år för mobilspel. Det råder ingen tvekan om att mobilen håller på att bli den största plattformen för spel just nu. Även stora spelutvecklare som Blizzard och EA har börjat att göra mobilspel till en del av deras utbud.
Mobilspelens kommer att se en stor tillväxt lång tid framöver och allt tyder på att i och med förbättringen av mobiltelefon tekniken kommer potentialen för mer komplexa och vanliga AAA spel att kunna spelas på våra mobiltelefoner. Även om det fortfarande är ett relativt nytt segment av onlinespel jämfört med dess konsol och PC motsvarigheter har mobilspel utvecklats i en häpnadsväckande takt. Dagens smartphones blir bara mer och mer kraftfulla, får högre bilduppdaterings frekvenser och större, mer effektiva batterier vilket medför att de klarar av allt mer tekniskt krävande mobilspel. Det existerar idag till och med speciella gaming mobiler som Red Magic 6s Pro vilka kommer med topp prestanda och speciella funktioner riktade mot gaming.
Enligt vissa bedömare förväntas mobilspelen gå om filmkonsumtion när det gäller daglig skärmtid i år. Många av oss kommer att spendera mer tid med att spela istället för att titta på Tv-serier eller filmer. Vi som spelar lägger i genomsnitt 6,5 timmar i veckan på mobilspelande och 78% spelar dem dagligen.
Jag spelar för tillfället Cyber Hunter dagligen men har förregistrerat mig för PUBG: New State och Apex Legends Mobile. Post a Comment for "Mobilspel att se fram emot 2021."