Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Modern Combat 5

Modern Combat 5 är inte direkt ett nytt mobilspel, det lanserades redan 2014 men det är ett spel som fortfarande får uppdateringar. 
Med både solo spelläge och spellägen för flera spelare, är det här spelet tydligt inspirerat av Battlefield och Call of Duty spel på konsoler och datorer.  Men även om det ser bra ut när det gäller grafiken och spelmekaniken fungerar utmärkt lever det fortfarande inte upp till de spel det efterliknar. Detta är inte alls konstigt eftersom Modern Combat 5 i och med att det är i huvudsak ett mobilspel ligger i en helt annan kategori av spel. Mobilspel kan idag nå en extremt hög övergripande kvalitet men en mobiltelefon eller surfplatta har inte samma kvalitet av till exempel grafikkort som en spelkonsol eller dator.
Likt de flesta moderna First Person Shooter's/ Third Person Shooter's spelar man som en elit soldat vars jobb är att rädda världen genom att rensa ut terrorister. I sista banan möter man en vansinnig och brutal chef vars mål är att förstöra världen. När man väljer att spela story mode kämpar man sig igenom spelets kapitel samtidigt som man låser upp ny utrustning, och vapen.
Det finns fyra klasser: Recon, Assault, Heavy och Sniper. Spelare kan också välja Loadouts (deras startutrustning) och delar av vapen uppgraderas när man spelar genom spelet. Detta är ett snyggt strömlinjeformat spel.
Resan börjar i Venedig för att fortsätta vidare till ett tempel i Japan, man strider sig fram påTokyos gator, sedan tillbaka till kanalerna i Venedig. Grafiken och animationerna är väldigt imponerande med tanke på att det rör sig om ett mobilspel och det är ännu mer imponerande när man vet att huvudberättelsen är sju år gammal. Modern Combat 5 lanserades flera år innan PUBGCall Of Duty Mobile och Cyber Hunter.

Berättelsen är indelad i sex kapitel och varje kapitel har flera berättelseuppdrag. För att få gå vidare till nästa kapitel måste man avsluta alla berättelseuppdrag i det aktuella kapitlet först. 
När man för första gången laddar ner spelet låter spelutvecklaren Gameloft endast spelaren att få tillgång till de tre första kapitlen. Resten laddar man ner senare.
Modern Combat 5 är till viss del ett fantastiskt mobilspel som består av realistisk grafik och gameplay.
Jag har spelat igenom hela berättelsen flera gånger och jag har även provat på lite multiplayer spel.
Där kan man spela individuellt eller gå med i ett team för lagbaserade flerspelarlägen. Det finns totalt fem lägen: Free-for-all, VIP, Squad Battle, Capture the Flag och Team Battle. Multiplayer läget i spelet fungerar hyfsat väl när det kommer till själva spelsystemet och det håller en godkänd nivå när det gäller flytet och effektiviteten. Jag upplever dock att det finns en hel del AAA-spel som har ett bättre flyt vad gäller stridsystemet. Bakgrunds miljöerna har en inte fullt lika detaljerad grafik som i story mode vilket är synd. 
Gameloft lanserade för några år sedan sitt multiplayer online mobilspel Modern Combat Versus där grafiken ser finare ut än hos Modern Combat 5 och där multiplayer aspekten är fantastiskt väl utförd. Så mycket bättre än vad man har lyckats med här. Den stora behållningen med Moderna Combat 5 är helt enkelt vilket jag tidigare nämnt den fantastiska berättelse delen.
Modern Combat 5s story mode tar minst tre timmar att spela igenom och multiplayer läget kan hålla spelarnas intresse uppe under en längre tidsperiod. Den stora fördelen med Modern Combat 5 är enligt min mening story mode på grund av att det är så roligt att spela igenom det läget samt för att grafiken är mycket detaljerad och själva action momentet är intensivt och oerhört spännande.
Mobilspelen har kommit långt under de senaste sju åren när det gäller allt från grafiken ända ner till implementering av flerspelarlägen och rankade matcher. Mobilspel är fortfarande byggda för att spela under kortare perioder när man får lite tid över.

Post a Comment for "Modern Combat 5"