Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PUBG

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS är utan tvekan ett av de största multiplayer online battle royale spelen i världen och ett av de absolut mest populära mobilspelen någonsin.
Enligt en ny rapport är PUBG Mobile det mobilspel som har haft mest intäkter hittills i år med 832 miljoner dollar i inkomst.
Sedan spelet lanserades 2017 har spelets huvudsyfte alltid varit att vara en Battle Royale. Som sådan följer de flesta spellägen i spelet fortfarande samma formel, även om de är spridda över flera olika lägen.
Man kan välja mellan ett first person och third person läge och man kan spela ensam mot alla andra spelare , i en duo eller med ett team på fyra spelare.
PUBG Mobile är nu inne på säsong 12 som började den 6 Mars 2021.
PUBG är nu helt packad med en otrolig mängd vapen med 11 olika vapenkategorier: Assault Rifles, Designated Marksman Rifles, Rifles, Submachine Guns, Sniper Rifles, Light Machine Gun, Shotguns, Bows, Pistols, kastvapen och Melee vapen. De här vapnen ligger utspridda över hela den ö man i början av varje spelomgång hoppar ner på.

I PUBG spelar man som en legosoldat som hoppar, tillsammans med upp till 99 andra spelare från ett flygplan ner på en ö. När de väl landat letar spelarna efter vapen, ammunition, rustningar och andra förnödenheter i en last man standing dödsmatch. Banan är i början stor men krymper snabbt när den elektriska stormen runt ön kollapsar i gradvis mindre cirklar. Detta tvingar spelare att närma sig varandra allt eftersom matchen pågår. Om man stannar för länge inne i den elektriska stormen dör din spelkaraktär så det gäller att förflytta sig i säkerhet.
Man gör så för att undvika att spelare helt enkelt gömmer sig under hela spelomgången och därmed vinner det hela. Man får mer strider när spel är uppbyggda på ett sådant sätt. Det här är gemensamt för samtliga Battle royale spel.
När man landar saknar man som spelare helt vapen och annan utrustning. Allt hittas utspritt på banan och dessa objekt plockas automatiskt upp, sorteras och utrustas i spelet, vilket minskar den tråkiga menyhanteringen.
Miljön är en blandning av stad och landskap och spelet har en hyfsat bra grafik med många detaljer. Det sitter en liten karta längst upp till höger på toppen av displayen. Med hjälp av den kan man hålla koll på ungefär var i banan man befinner sig.
Spelet är helt gratis att ladda ner men man betalar för battlepass och kläder med riktiga pengar och det är på så sätt spelutvecklaren tjänar sina pengar. Man måste dock inte betala en enda krona för att få en fantastisk spelupplevelse.
Man kan logga in som antingen gäst (vilket jag inte rekommenderar) eller med Facebook för att spela. Man tjänar poäng under tiden som man spelar och man får också  inloggningsbelöningar i form av poäng som kan användas som betalning för lådor som innehåller en slumpmässigt utvald klädsel till din karaktär.
Att logga in i spel som gäst är dumt ifall man tänker spela samma spel under flera månader eller år eftersom alla uppgraderingar och poäng inte sparas ifall du byter smartphone eller om den går sönder. Man blir i så fall tvungen att börja om helt från början.
Spelet är väldigt spännande och roligt att spela och är fullt möjligt att spela på mobiltelefoner i mellansegmentet även om det naturligtvis blir en ännu bättre upplevelse för dem med större skärmar och kraftfullare mobiltelefoner. PUBG har några olika grafikinställningar vilka du både kan ställa in manuellt och som annars ställs in automatiskt beroende på vilken typ av mobiltefon man har. Jag har spelat PUBG väldigt mycket den sommar som var och jag tycker verkligen om det här mobilspelet. 
En nackdel med spelet är att det tar upp mycket plats från din mobiltelefon så om man har en billigare mobil med en mindre mängd inbyggt minne eller om man har en mobiltelefon som börjar bli helt full kan det bli rätt så problematikt i längden.
PlayerUnknowns Battlegrounds Mobile är utvecklat av Tencent Games och är tillgängligt för Android och iOS.

Post a Comment for "PUBG"