Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Menang Hadiah ebook

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari ini ada Taklimat Pangkalan Data PNM Elib dari Perpustakan Negara Malaysia.. PNM memang rajin buat taklimat mengenai pangkalan data mereka dan selalunya Sha akan sertai kalau tak ada apa urusan atau kerja.. Muda nak sertai seba mereka buat secara atas talian.. Sebelum ini menggunakan aplikasi zoom tapi hari ini menggunakan aplikasi Google Meet.. Setiap kali taklimat, memang akan ada kuiz dihujungnya yang disertakan tawaran hadiah yang menarik.. Sha selau je jawab tapi tak ada rezeki.. Kali ini memang bertuahlah sebab laju beri jawapan.. hehehe.. Dapatlah 2 ebook percuma..


Soalan yang diberikan ialah "Saya di dalam shelf Pilihan Editor. Cover buku saya boleh bergerak-gerak. Nyatakan tajuk, penerbit dan penulis."

Hadiahnya ebook Love Elsa 1 dan Sweet Dreams oleh Booku En.

Inilah jawapan dia.. Kalau buka dekat page PNM elib, kapal terbang dengan perkataan STEM pada gambar buku tu bergerak-gerak.. Nak tengok?? Klik SINI..

Jam 12.55pm admin eLib dah hubungi untuk pemberian hadiah.. Memang pantas..

Jam 1.21pm Sha dah terima hadiah.. Buku ini duduk dalam library Sha.. Tapi akses melalui eSentral bukan PNM e-Reader.. Kalau korang ada akaun PNM e-Reader, boleh juga guna aplikasi eSentral ini dengan email yang sama korang akses PNM e-Reader tu.. Dekat eSentral ini boleh beli ebook, langgan ebook.. Yang percuma pun ada.. Malah buku yang korang pinjam melalui PNM e-Reader pun boleh baca guna eSentral ini.. Klik dekat perkataan Borrowed tu..

Post a Comment for "Menang Hadiah ebook "