Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novel | Kerajaan Paling Seram Vol 1 oleh Daisy Zahra, A. Anuar, Khairul Aswad, Hasrudi Jawawi, Cempaka Meerniz

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini ada 5 cerita seram yang ditulis oleh penulis berbeza.. Setiap satunya memberikan keseraman yang berbeza.. 5 Tajuk tu seperti dibawah..

Jangan Ganggu Aku – Daisy Zahra
Kisah Zack yang diganggu selepas membuka klip video dalam telefon baru yang dibeli.. Zack diganggu dan rakannya mati membunuh diri selepas Zack berkongsi video yang dijumpai.. demi menyelamatkan Zack, Shazwan membawa Zack mencari sipa pemilik sebenar telefon tersebut dan satu kes pembunuhan berjaya diselesaikan..

Sari – A. Anuar
Kisah Sari yang dianiaya hanya kerana Laila dengkikan Sari yang berjaya memiliki Adika dan mendapat gelaran Primadona..

Di Antara – Khairul Aswad
Kisah Syita dan Puteri yang diganggu akibat sikap sambil lewa dan tidak jujur Zakhwan.. 

Incarnate – Hasrudi Jawawi
Satu aplikasi yang mengganggu mereka yang membuli.. Aplikasi yang menyebabkan kehilangan dan juga kematian.. Namun hanya mangsa terpilih sahaja yang berjaya memuat turun aplikasi tersebut.. Dalangnya ada didepan mata namun tak akan berjaya diberkas..
\
Puaka Mang Temah – Cempaka Meerniz
Mang Temah dibunuh kerana melakukan pengguran haram dan amalan kurafat namun puakanya masih setia disitu.. Mencari mereka yang membunuh tuannya demi satu dendam..

Sha baca dan selesai pada 20.11.2022..

Published April 2017 by Penerbitan Dear Novels
Koleksi peribadi Sha..

Post a Comment for "Novel | Kerajaan Paling Seram Vol 1 oleh Daisy Zahra, A. Anuar, Khairul Aswad, Hasrudi Jawawi, Cempaka Meerniz"